Ποιοι είμαστε

Γνωρίστε μας, μάθετε περισσότερα για μας και δείτε τι είναι αυτό που μας ενώνει στην κοινή προσπάθεια για το ιστορικό νησί της Σαμοθράκης, την πατρίδα της Νίκης.  Κοινοί στόχοι, κοινό όραμα είναι αυτό που ενώνει τους συντελεστές και εμπνευστές του εγχειρήματος Samothrace - Walk with me και τους υποστηρικτές του, δηλαδή εσάς.


CCHEL

Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο
23 rue de Galilée,  75116 Paris
Από το 1975 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι, έχει θέσει σαν σκοπό του την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού στη Γαλλία και στο γαλλόφωνο κοινό γενικά. Με συνεργασίες με σημαντικά ιδρύματα, όπως το Institut de France, το Université de la Sorbonne και το Centre Georges Pompidou, το CCHEL μεταφέρει με συνέπεια μέχρι σήμερα τη φωνή της Ελλάδας, μέσα από την κοινή γλώσσα της τέχνης και του πολιτισμού.

ΕΛΛΕΤ

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Τριπόδων 28, 10558 Πλάκα
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, από την ίδρυση της το 1972 εστίασε την προσοχή της στο περιβάλλον και στον πολιτισμό της χώρας μας.  Στο περιβάλλον, λόγω της πολυσύνθετης κρίσης που περνά ο κόσμος μας -οικολογικής και περιβαλλοντικής. Στον πολιτισμό, διότι αφ'ενός τα αίτια της περιβαλλοντικής κρίσης είναι πολιτισμικά και αφ'ετέρου τα μνημεία και άλλα δημιουργήματα παραδοσιακών κοινωνιών είναι συνήθως καθ'αυτά αξιοθαύμαστα, όμως συχνά ενσαρκώνουν μια στάση ζωής που έχει πολλά να προσφέρει στους σημερινούς περιβαλλοντικούς μας προβληματισμούς.

Η Σαμοθράκη

Δήμος Σαμοθράκης
Χώρα Σαμοθράκη ΤΚ 68100
Υπό την δημαρχία του Αθ. Βίτσα σήμερα ο Δήμος Σαμοθράκης υποστηρίζει με πολλαπλές δραστηριότητες το κοινωνικό, επαγγελματικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού.  Με γνώμονα την ευημερία των κατοίκων του νησιού, παράλληλα με τον πολιτισμό και την παράδοση, ο δήμος διοργανώνει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, ημερίδες, συνέδρια, συμπόσια και παραδοσιακά πανηγύρια, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους κατοίκους του μικρού νησιού.

Κι εσείς!

Υποστηρικτές
 
Και τέλος είσαστε εσείς, οι υποστηρικτές της δράσης, όλοι όσοι πιστεύουν στο όραμα και ενδιαφέρονται να δουν τα μονοπάτια της Σαμοθράκης να παίρνουν ζωή με την βοήθεια τους, βάζοντας το νησί των μεγάλων θεών στον χάρτη με τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς.